14 Mart 2013 Perşembe

“Bir Kereden Çok Şey Olur”

Akdeniz Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından, “Bir Kereden Çok Şey Olur” konferansı düzenlendi. Konferans, Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi Nuri Özaltın Konferans Salonu’nda madde bağımlılığı sorununa dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirildi.

Uyuşturucu maddeler, zararları ve bu maddelerle mücadeleyi anlatmak amacıyla gerçekleştirilen konferansa; Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Akdeniz Üniversitesi Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ömer Geçici konuşmacı olarak katıldı.
 
Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü görevi ile özellikle dört yıldır bağımlılık konusuyla yakından ilgilendiğini söyleyen Prof. Dr. Ömer Geçici; “Görevim nedeniyle binlerce madde bağımlısı ile birebir çalıştım. Bunların bir çoğu genç ya da ergen. Bu bakımdan toplumun bir parçası, bir bireyi olarak bu konunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bununla birlikte sizler geleceğimizsiniz. Her biriniz ebeveyn olacaksınız, çocuk yetiştireceksiniz. O yüzden  sizin bilinçli olmanız gelecek nesillerin bu sorundan kurtulması için son derece önemli.” dedi.

Madde bağımlılığının ruh kanseri olarak tanımlandığını, kendisinin de kanserden daha ağır bir durum olarak tanımladığını belirten Prof. Dr. Geçici şunları kaydetti; “Yaşadığım tecrübelere dayanarak dünyada bu kadar ağır bir hastalık yoktur diyorum. Bu kadar ağır bir hastalığa çocuklarımızın, torunlarımızın yakalanmaması için bizlerin neler yapması gerektiği, hangi tutumlara sahip olması gerektiği çok önemli. Bununla birlikte her biriniz gençsiniz, yanı başınızda farkında olduğunuz ya da olmadığınız bağımlı insanlar olabilir. Bunlara nasıl yardım edebilirsiniz, bu konu da çok önemli. Belkide en önemli konu böyle bir durumda siz nasıl korunursunuz veya böyle bir probleminiz varsa bundan nasıl kurtulursunuz.”  

Bağlılık ile bağımlılık arasında ince bir çizgi olduğunu vurgulayan Geçici, “Bağımlılıkta hem siz zarar görürsünüz hem de çevrenize zarar verirsiniz. Bağlılık ise iyi bir şeydir; anneye, eşine, okuluna, işine, milletine, devletine bağlılık iyidir. Ancak ne zaman, bağlılık karşı tarafa ve size zarar vermeye başlarsa o zaman bağımlılığa dönüşür. Bağlılıkla bağımlılık arasındaki önemli fark zarar görme ve zarar vermedir.” diye konuştu. 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder