14 Mart 2013 Perşembe

Ahilik Felsefesi Canlandırılıyor


Antalya Esnafına Ahiliğin Çağdaş Sosyal ve Ekonomik Yönden Güncelleme Eğitim Projesi kapsamında düzenlenen eğitimlere devam ediliyor

Ahiliğin Çağdaş Sosyal ve Ekonomik Yönden Güncelleme Eğitim Projesi kapsamında Antalyalı esnafa yönelik eğitimler aralıksız olarak sürüyor. Antalya merkezde bulunan 39 odaya kayıtlı yaklaşık 50 bin esnafın yüzde onuna ulaşılması hedeflenen eğitimleri Ahi Baba Mustafa Karagüllü veriyor.

 

Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Abdullah Sevimçok amaçlarının Ahilik Kültürünü yaşatarak esnafı bu çerçevede eğiterek, tüketiciyi de korumak ve memnun etmek olduğunu söyledi. Sevimçok, “Bizler bu proje ile Ahilik kültürünü günümüz şartlarına göre güncelleyerek Antalya Esnafını da eğitmeyi düşünüyoruz. Antalya merkezde bulunan odalara kayıtlı esnafızın en az yüzde onuna ulaşmayı hedefliyoruz.  Amacımız bu proje sayesinde Antalya esnafının ile halkının sorunlarına yardımcı olmaktır. Proje kapsamında tüm esnaflarımız için Ahilik Kültürünü içeren bir de kitapçık hazırladık eğitimlere gelenlere dağıtıyoruz. Ayrıca eğitime katılan üye esnaflarımıza katılımcı sertifikası da veriyoruz. İnşallah bu eğitimlerin sonunda ahiliği yaşatmış ve anlatmış olacağız.” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder